Fjernvarme – en oppgave for fylkeskommunen

Venstres Eivind Brenna er glad for at ordførerkollega Olav Olstad i Gausdal har satt kommunal utbygging av fjernvarme på dagsorden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


– Jeg tror løsningen er å styrke fylkeskommunen og ikke Enova med midler til å bistå med lokal utbygging av fjernvarmenett, sier Brenna. Han viser til at regjeringen og Venstre tidligere i år inngikk et forlik om å styrke fylkeskommunen med nye oppgaver — deriblant flere miljøoppgaver.

– Regjeringen har jo styrket Energifondet, men ikke angitt hvordan midlene skal brukes. Ved å gi fylkeskommunene en rolle, styrker vi den regionale samordningen og det regionale ansvaret for å prioritere de riktige tiltakene for å redusere klimautslippene, fortsetter Brenna.
Han mener også at Oppland fylkeskommune bør bruke av inntekter fra kraftaksjer til å omstille til infrastruktur for fjernvamre, på samme måte som det offentlige i sin tid bygde opp strømnettet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**