Satsing på miljø, skole og kultur

Venstres 1. kandidat Ola Elvestuen vil mer enn gjerne sitte i byråd etter valget. Han ønsker et byrådssamarbeid på borgerlig side, men uten at Frp er med i byrådet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Ola Elvestuen

Foto: Sveinung Bråthen

Venstre vil gå inn for 500 kroners månedskort i kollektivtrafikken, 400 ladestasjoner for el-bil, 7,5 minutters T-baneruter, stans i nedbyggingen av grøntområder, etterutdanning for lærere, oppussing av skoler og bredde og mangfold i kulturlivet.

— Skal vi nå målet om 50 prosents reduksjon av klimagasser innen 2030, må vi jobbe målrettet. Vi har snudd utviklingen i Oslo Sporveier. Nå må kollektivtrafikken bli enda bedre, og dessuten billigere, fastslår Ola Elvestuen.

Ola Elvestuen sier nei til å danne byråd med FrP, og stiller strenge krav til fortsatt budsjettsamarbeid med byrådet. Han vil ikke høre snakk om at Venstre har klistret seg opp mot høyresiden i bystyret. Tvert imot vil partiet ha taburetter og plass i byråd. Men da må FrP kastes ut først.

— Du skal heller ikke se bort fra at ordføreren i Oslo blir Venstres Kjell Veivåg, sier Elvestuen.

Les intervju med Ola Elvestuen i Lokalavisen Groruddalen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**