Historisk valg i Buskerud: Venstre fikk fylkesvaraordførervervet

Runolv Stegane (V) blei i dag valgt til ny fylkesvaraordfører i Buskerud. Han overtar vervet fra Nils P. Undebakke (Sp). -Det var et veldig spennende valg. Nå er jeg veldig glad for at båten bar, og at jeg med en stemmes overvekt blei fylkesvararordfører, sier Runolv Stegane.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Valgbilde

Foto: Knut Arne Jenssen

Runolv Stegane, Venstres frontfigur i Buskerud, varaordfører i Sigdal og organisasjonssjef i Venstre sentralt blei tirsdag valgt til fylkesvaraordfører i Buskerud. Roger Ryberg fra Ap blei fylkesordfører, valgt med samme knappe margin som Stegane (22-21)
– Venstre bør være stolte av at det er første gang i Norge siden 70-tallet at vi når opp til et så viktig verv i fylkespolitikken, sier den alltid fritt-talende Runolv Stegane.

Venstre i Buskerud gjorde et svært bra valg. Framgangen var enorm med vel 2500 flere stemmer enn i 2003. Det tilsvarer nesten en dobling av stemmetallet, og partiet var nær på å klare et 3. mandat i Buskerud.
-Jeg sender en stor takk til velgerene som stemte på oss, men også til de mange aktive Venstrefolk som stod for en imponerende innsats i valgkampen, sier Stegane.

Runolv Stegane (fra Sigdal) som siden 1994 (samtidig med at Lars Sponheim kom på Tinget og vandra gjennom Buskerud på sin ferd mot Oslo) har jobbet med oppbygging av Venstres organisasjon på landsplan, permitteres nå fra sin jobb som organisasjonssjef i Venstre. Han får likevel en travel tid de kommende fire år. I tillegg til å være fylkesvaraordfører, vil han trolig fortsatt bekle varaordførervervet i hjemkommunen. Kommunestyret i Sigdal konstitueres torsdag og det er på det nærmeste avklart at Stegane blir varaordfører der også.

Det var en tett stemning i fylkestingssalen tirsdag. Den minste feil fra en av representanten kunne ha satt både Venstre, Stegane og resten av samarbeidspartia Ap, SV og Sp på sidelinja. Men de fikk, med en stemmes overvekt, flertall både ved valg til fylkesutvalget og ved valg av ordfører og varaordfører.

Konstitueringa av fylkestinget fortsetter med valg av kontrollutvalg og viktige hovedutvalg for utdanning, regional utvikling, kultur og folkehelse og samferdsel onsdag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**