Venstre mot 12-15 prosent?

Venstre er i siget på alle målinger og har mulighet til å komme godt over ti prosent med sin velgergaranti mot ekstremisme, spår valgforsker Frank Aarebrot

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

V i siget

Foto: Nationen

-Venstre har fått fotfeste på rundt 7 prosent. Når partiet først er over et nivå rundt sperregrensa, så vil en del som har sympati med Venstre, men stemt taktisk komme til partiet, sier statsviter Svein Tore Marthinsen.
-Venstre er i vekst. Spørsmålet er hvor stort partiet kan bli. Sp og KrF har vært oppe i 12 til 15 prosent. jeg ser ikke bort fra at Venstre kan komme til å greie det samme. Sponheim forsøker å gjøre Venstre til en slags svamp. Alle partier som mister stemmer må nå se opp for Venstre, sier Aarebrot.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**