Folkefest på Liatoppen

Verdens største skiskytter-renn med 900 deltaker i alderen 10-17 år ble arrangert på Liatoppen i helga.
– Det var helt utrolig å oppleve den store dugnadsinnsatsen til Ål skiskytterlag og hele Ål-samfunnet. Det ble en folkefest med suksess over tre dager, sier fylkesavarordfører Runolv Stegane (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Stegane var til stede som fylkeskommunens reperesentant under en storstilt premieutdeling i Ål kulturhus lørdag ettermiddag og kveld.
-Opplegget var velregissert, leda av skiskytterpresident Tore Bøygaard fra Ål, og det var stor stemnning da “nasjonalheltene” Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen delte ut premier til samtlige 900 deltakere.

Standplass

Foto: Runolv Stegane

Årets arrangement fikk besøk av 20 ungdommer, ledere og trenere fra Izevsk i Russland. Arrangøren har innleda et utvekslingssamarbeid med russerne, og til sommeren skal 10-12 norske skiskytterungdommer på gjenbesøk i Izevsk.

-Det var i dette opplegget fylkeskommunen kom inn i bildet for å dekke en del av kostandene. For fylkeskommunens regning ble den russiske troppen innlosjert på Ål vidaregåande skule, forteller Runolv Stegane.

Fylkesvararordføreren fikk skryt og mange godord omkring fylkeskommunens engasjement, og han var tydelig fornøyd med at arrangøren på en flott måte gjorde deltakere og publikum oppmerksom på støtten fra fylkeskommunen.

Det hører med til historien at også Venstres ordfører i Ål, Torleif Dalseide, var til stede under samlinga i Ål kulturhus. Mot slutten av peremieutdelinga ble både Stegane og Dalseide kalt opp på scenen for å motta takk fra den russiske delegasjonen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**