“Partikameraderikontorene”

Det er innført et nytt ord i politikken. Abid Raja sa i radioen i dag morges, 14/11, at noen hadde fortrinn i nominajonsprosessen med bakgrunn i “partikameraderikontorene”.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Det må jo bety at noen på partikontorene lokalt eller sentralt sitter og kokkelimonker om hvem de ønsker på topp på et partis liste, og legger en strategi for å oppnå dette.

Slik jeg kjenner Venstre lokalt, er det ingen som vet hvor haren hopper. Det er sympatier, antipatier og jantelov her, som alle andre steder i samfunnet. Dessuten er det bare én heltidspolitiker i Venstre lokalt her i Akershus, og det er varaordfører Inge Solli. Han har i hvert fall ikke noe kobbel av partifolk rundt seg til daglig.

For min del kjemper jeg for det jeg tror på. Det har jeg gjort gjennom alle mine 15 år i politikken, både i kommunen, på fylket og i Venstre sentralt. Så får det briste eller bære.

Abid Raja sveiver inn i politikken og er helt uslåelig på mediaprofilering. Jeg tror selv statsministeren må se seg slått at Abid i mediaoppslag de siste ukene, tross finanskrisen. Abid har mange sentrale personer bak sitt kandidatur i Akershus. Langt flere enn Inge Solli og undertegnede. Hvis det er en person som har god nytte av partikameraderi er det nettopp Abid. At det er han som går hardest ut og nærmest fresmtiller seg som et offer for dette, får jeg smilerynker av.

Lisbeth Bøhler

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**