Togstopp nok en gang!

– Alle forsinkelser og innstillinger er provoserende. Jeg frykter at togkaoset gjør at de togreisende gradvis vil finne seg alternative måter for å komme seg fram og tilbake på jobb, sier Rita Sletner, Venstres stortingskandidat for Østfold.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Jernbane, tog, skinner

Foto: Microsoft

Derfor vil Venstre ha en full gjennomgang av innsatsen innenfor drift og vedlikeholdsarbeidet i Jernbaneverket. Det bevilges stadig mer penger, samtidig som tilbudet forverres.

Som pendler betaler man full pris for en vare man ikke får. Det er kun staten som monopolist som kan ta fullt betalt uten å levere. En privat aktør hadde måttet møte kundene på en helt annen måte.

Venstre er rett og slett bekymret for kollektivtrafikkens omdømme og at denne situasjonen vil føre til økt personbilbruk.

I disse dager pågår behandlingen av Nasjonal transportplan i Stortinget. Her må partiene komme med tilstrekkelige og nye tiltak som løser de problemene togpendlerene møter nesten daglig.

Jeg forventer en tverrpolitisk løsning som gjør at det går an å bo i Østfold og jobbe i Oslo, samtidig som man kan velge en miljøvennlig reise fram og tilbake på jobb.

Rita Sletner
Stortingskandidat for Østfold Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**