– Vi fortjener en ny regjering

De rødgrønne er bare gode på tre ting, sa Borghild Tenden, 1. kandidat for Akershus Venstre til Venstres landsmøte i dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Borghild Tenden på talerstolen.

Borghild Tenden på talerstolen.
Foto: Christoffer Biong

Kjære landsmøte! Dette landsmøtet er en fin innledning til valgkampen. Vi ønsker at stortingsgruppen skal vokse, og suksessfaktoren er hardt arbeid. For etter å ha sittet på stortinget i fire år ser jeg mer enn noen gang at norge trenger Venstre. Samfunnet går i feil retning med den rødgrønne regjeringen.

Den rødgrønne regjeringen er bare god på tre ting: 1. De skryter av hvor mye penger de bruker.
2. De er gode på å snakke om fortiden, og skylder på skylder på tidligere regjeringer. 3. De reverserer den viktige og nytenkende politikken Bondevik startet opp, og de har ingen idéer til hvordan man kan få mer ut av felleskapets penger

De har stoppet nyskapningen, og jeg mener at nyskapning er svært viktig innen mitt felt, samferdsel. De er ikke villige til å tenke nytt med hensyn til å forandre. Jeg mener at det er helt nødvendig å ta grep for å modernisere jernbaneverket.

I tillegg ønsker ministeren å reversere utskillelsen av Mesta, selv om hun vet at dette kan spare fellesskapet for 850 millioner kr. per år. Veivedlikeholdet har blitt dårligere. Mesta sier at den generelle kostnaden og lønnsveksten har økt.

De rødgrønne har stoppet anbudsutsettingen av kollektivtransporten, selv om de selv sier at det gir et bedre tilbud for mindre penger på f. eks. Gjøvikbanen.

Landets innbyggere fortjenere en ny regjering. En regjering som tar de nødvendige grepene for å gi landet et skikkelig kollektivtilbud.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**