Åpenhet og frihet går først!

Jeg er stolt av å være med I et åpent og inkluderende parti. I motsetning til andre partier i dette landet som presser sine delegater til å stemme mot sin overbevisning i saker, har vi en over hundre år lang tradisjon for åpenhet og frihet. Venstre er et liberalt parti, og vi følger tradisjonen med å ikke svinge partipisk, eller presse noen til å stemme mot sin overbevisning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Mikkel Dobloug

Foto: Mikkel Dobloug

Etter at landstyret stemte nei til å åpne for at Venstre skulle bli et ja til EU parti har beskyldningene haglet. Umodent og til dels triste scener utspillet seg I kullissene. Noen hadde "informert" VG og Aftenposten at jeg egentlig er JA mann og ble tvunget til å stemme NEI! Journalistene gikk på meg og skulle lage bråk, jeg parerte dette med sannheten. Oppland stiller ikke med noe binding, jeg stemte nei fordi jeg ikke er overbevist i EU saken, og tre følgende punkter.

1.Fokus: EU debatten fjerner fokuset vekk fra de viktigste sakene i Venstre, da det er klimapolitikk, velferdsreform, skole og samferdsel vi skal ha i kikkerten nå, ikke EU

2. Prioritet: Det er ikke prioritert fra noen av partiene i Norge, til og med ikke Venstre at vi skal ha en EU debatt I denne perioden da dette ikke er aktuelt. Vi må prioritere praktisk Venstrepolitikk 2009 til 2013.

3. Disiplin. Jeg har uansett disiplin til å stemme for det forslaget som landstyret legger frem da dette er åpent, inkluderende, tar hensyn til alle parter i saken og at det holder fokuset vår på aktuell realpolitikk. Det er imidlertid synd at Ja siden ikke evner å utvise nok disiplin i saken og dermed ødelegger fokuset og prioriteringene våre. De eneste som har prøvd å presse meg til å stemme noe i denne saken er Europeisk ungdom og Unge Venstre.

Da er saken avklart fra min side, alt annet må stå for andres regning og ikke Oppland Venstres!

Mikkel Dobloug
Delegat for Oppland Venstre under Landsmøtet 2009

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**