Ja til en liberal innvandring- og integreringspolitikk!

Hva skjer når Høyre blir desperate etter flere velgere, og Arbeiderpartiet er livredde for å tape terreng til FrP? Da får vi norgesmesterskap i streng innvandring og integrerings spolitikk, sier Abid Q. Raja i et innlegg i Romerikes Blad i dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Arbeiderpartiet frykter også tap av velgere til FrP i valgkampen.

Arbeiderpartiet frykter også tap av velgere til FrP i valgkampen.
Foto: Christoffer Biong

I innvandring og integreringssdebatten står Frp for det samme grumset som andre populistiske høgrepartier i Europa gjør. Høyre spiller på frykt for dem med annen hudfarge, og tiltakene de kommer med går stort sett ut på negativ særbehandling av mørkhudede og muslimer. FrP mener f. eks at kristne skal kunne starte privatskoler, men at muslimer ikke skal kunne gjøre det.

Høyre ligger dårlig ann på meningsmålingene, og er redde for å miste velgere til FrP. Så langt har taktikken vært å legge seg tett opp til det FrP står for. Det siste og kanskje mest hårreisende utspillet kommer fra Østfold Høyre, som vil “internere” nyankomne innvandrere. Østfold Høyre vil ha interneringsleire for asylsøkere. Dette gir meg assosiasjoner til 2. verdenskrig. Det er trist at Høyre legger seg på et så lavt nivå i innvandringspolitikken.

Arbeiderpartiet frykter også tap av velgere til FrP i valgkampen, dersom innvandring blir et tema. Og det er det ikke usannsynlig at det blir. FrP har ved tidligere valg dratt fram innvandring som en viktig sak. Og hva gjør så Ap? De legger seg så tett opp til FrP at de håper at det blir vanskelig å skille mellom politikken til landets største, og landets nest største parti. I stedet for å gå til angrep på FrPs fremmedfrykt velger Arbeiderpartiet i stedet også å gå ut med budskap som at de også “vil knuse radikal islam” ; hvem vil altså ikke knuse radikal islamisme. Poenget er bare det at Martin Kolberg vet ikke hva han snakker om når han snakker om radikal islam .

 Abid Q. Raja er 2. kandidat for Venstre i Akershus.

Abid Q. Raja er 2. kandidat for Venstre i Akershus.

Som venstrepolitiker kommer jeg alltid til å velge motsat retning av FrP i debatten om innvanding og det flerkulturellet samfunnet. Og jeg skal alltid kjempe mot negativ særbehandling av folk er annerledes enn majoriteten. Som venstrepolitiker skal jeg kjempe for en mer liberal politikk på alle samfunnsområder, inkludert innvandring og integreringsfeltet. Det er et løfte. Men samtidig lover jeg at jeg også skal velge en annen linje en AP; jeg vil nemlig ikke fortie de probleme som også føler med nye landsmenn. Det er ingen tjent med. Og ulikt AP er jeg ikke redd for å snakke om de vanskelige tingene, jeg vet jo at jeg er ingen rasist om jeg stiller krav til innvandrere også. Derfor skal vi i Venstre fortsette å behandle alle likt, uavhengig av hudfarge.

 Raja mener vi må stille klare krav til innvandrere.

Raja mener vi må stille klare krav til innvandrere.

Det vil si at vi vil stille krav til alle borgere. De nye som kommer, må derfor forplikte seg overfor samfunnet, det ved å lære norsk og følge norske lover. Alt annet er uakseptabelt. Men når innvandrere følger den norske modellen, er det like uakseptabelt med diskriminering av innvandrere. Ukultur er ukultur, om det er innvandrere eller etniske nordmenn som står for den; og derfor skal all ukultur bekjempes.

Abid Q. Raja, 2. kandidat for Akershus Venstre. Les mer om Raja her.

Kontaktinformasjon:
Abid Raja
Tlf: 994 40 908 (m)
Epost: [email protected]

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**