– Redd de reisende forlater toget

– Venstre er redd de reisene forlater toget til fordel for mindre miljøvennlig transport, sier 1. kandidat for Venstre i Østfold Rita Sletner. —Dette er alvorlig både for miljøet og for trafikksituasjonen på veiene. Derfor arrangerer Venstre et åpent møte i Askim Kulturhus onsdag 13. mai om temaet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Jernbanen er under press, og klarer ikke å levere den kvaliteten man må forvente av et transportmiddel. Regulariteten er lav, og til manges fortvilelse opplever vi forsinkelser og innstilte tog. Venstre ser meget alvorlig på situasjonen som rammer de som reiser med tog på Østfold banene og til Oslo.

Rita Sletner

Foto: NN

– Samfunnet er helt avhengig av at en stor del av de reisende mellom Østfold og Oslo benytter tog. Den allerede anstrengte situasjonen på veiene ville ytterligere forverret, for ikke å si uutholdelig, hvis de reisene forlot toget og til fordel for bilen, sier Rita Sletner (V). Hun er også bekymret for de miljømessige konsekvensene.

– Vi har forståelse for at det tar tid å få utbedret alle svakhetene både for Jernbaneverktet og for NSB, det har vært et stort etterslep på vedlikeholds- og investeringssiden, sier Sletner (V) som selv benytter toget når hun pendler til jobb i Oslo. Publikum har krav på informasjon om fremdriften. Mye penger er bevilget men resultatet uteblir og det er heller ikke tatt høyde for de utfordringene vi står ovenfor i Nasjonal Transportplan.

For å få klarhet i prosessene, fremdriften og fremtidutsiktene arrangere Venstrelaga i Indre Østfold et åpent møte i Askim Kulturhus onsdag 13. mai klokken 18:30.

Borghild Tenden foran Flytoget

Foto: Venstre

Innledere på møtet er Willy Frantzen — Leder av Pendlerforeningen på Østfold banen, Thor Erik Skarpen— Informasjonssjef Jernbaneverket region øst og Borghild Tenden – Nestleder i transportkomiteen på Stortinget. I paneldebatten vil også Rita Sletner (V) delta i tillegg til innlederne.

– Jeg håper mange møter opp, sier Sletner. — Vi ønsker et konstruktivt møte hvor folk får svar på spørsmål om togetsituasjonen. Kan møtet i tillegg avdekke momenter som kan bedre situasjonen så er det topp, avslutter Rita Sletner (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**