Trygg skolevei med Barnestasjonens Trafikkskole

Barnestasjonens Trafikkskole ved Lørenskog stasjon lærer barna hvordan de kan komme seg trygt til skolen. — Lærerikt og gøy, sier fylkesvaraordfører Inge Solli (V) som var med på sesongens siste forestilling.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Barnestasjonen - Ola G. Strømme Ola G. Strømme spiller altmuligmannen Larry.

Barnestasjonen – Ola G. Strømme Ola G. Strømme spiller altmuligmannen Larry.
Foto: Inge Solli

Det var Skytta barnehage fra Nittedal som besøkte Barnestasjonen denne gang. De hadde forberedt seg godt, og deltok aktivt i forestillingen der Ola G. Strømme i altmuligmannen Larrys skikkelse skulle lære dem trafikksikkerhet ved hjelp av gjøgleri, sang og musikk. Barnestasjonens Trafikkskole avsluttet sesongen 26.mai med totalt 62 besøkende barn fordelt på tre forestillinger.

Inge Solli Inge Solli besøkte Barnestasjonen i Lørenskog.

Inge Solli Inge Solli besøkte Barnestasjonen i Lørenskog.

– Jeg er glad for at Akershus fylkeskommune har bidratt med penger for å finansiere dette flotte tiltaket. Sang, musikk og en teaterscene er en perf ekt ramme for at barn i 6-års alderen skal lære seg å gå trygt til skolen til høsten. Det er ingen tvil om at barna som deltok hadde jobbet med trafikksikkerhet i barnehagen. Gøy å se at de hadde lært reglene på forhånd, og at de var så aktivt med under hele forestillingen, sier Solli.

I sommer deltar Larry & Gammelråkkernes Trafikale Råkkenrållshow under Byfesten på Lillestrøm. Alle 1. — 4.klassinger i Skedsmo er invitert, rundt 2500 elever. Og på sensommeren skal samme forestilling gjennomføres i Lørenskog.

– Rockemusikk har en takt som gjør at det blir lett å lære reglene, og det er en musikkform som både barn og voksne liker. Disse forestillingene er noe jeg ønsker å fortsette med, sier Ola G. Strømme i Barnestasjonens Trafikkskole.


Les mer om Barnestasjonen her.

Les mer om Inge Solli her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**