Jan Mesicek jobber for et fritt og demokratisk Iran

Etter valget i Iran for to uker siden begynte protestene mot det mange mener var valgfusk. Demonstrasjonene har siden bare tatt til i styrke og kravene er frihet og demokrati i Iran.
Èn av de mest markante bidragsyterne i støttearbeidet i Oslo har vært Venstres Jan Mesicek.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Jan har de siste årene reist i Iran ved flere anledninger og han forteller at mye av hans engasjement for Iran ligger i den gjestfriheten og godheten han har opplevd hos det iranske folket. Det som nå skjer i Iran er tragisk og det iranske folket fortjener frihet og demokrati. Derfor har Mesicek vært aktiv med å arrangere demonstrasjoner, aktivere politikere og trykke opp t-skjorter til støtte for demokrati og frihet. Mesicek har holdt flere appeller og bruker sitt nettverk i Iran for å bringe ut informasjon om hva som skjer i Teheran.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**