Personvern: Målet helliger middelet

-Ap er ikke opptatt av individet og personvern, påpeker Sindre W. Mork, 2. kandidat til Stortinget for Østfold Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Kamera

Foto: www.sxc.hu/

Personvern er en uting. Nå vil Ap også drive politikk etter innfallsmetoden. Det har vært en sørgelig bilulykke hvor flere unge menn døde og hvor fart kan ha vært medvirkende. Nå lover Ap at alle strekninger som er ulykkesutsatte skal overvåkes med fotobokser. Her ønsker de også gjennomsnittsmålinger, noe som betyr at alle bilister blir filmet. Argumentet Ap bruker er at det er viktigere å redde liv enn at folk har personvern.

Hva med det selvstendige ansvaret hver enkelt av oss har, tenker jeg. Skal staten overvåke alt vi gjør etter tanken om at målet helliger middelet? De fleste drap i Norge skjer i hjemmet, av familiemedlemmer eller andre personer som står offeret nær. Skal vi overvåke alle hjem? For det er vel viktigere å redde liv enn at folk har personvern?

Hva med vold på gata og voldtekstoverfall? Burde vi ikke sette opp kamera overalt? Hva med alle som mobber på skolen? Burde det ikke være kamera i alle klasserom og skolegårder?

Hvorfor ikke operere inn et minikamera i panna på hver og en av oss slik at vi til enhver tid kan overvåkes og stoppes dersom vi gjør noe galt? For vi vil vel at storebror skal se oss dersom det redder liv?

Sindre Westerlund Mork
2. kandidat for Østfold Venstre

Saken på VG-nett

Venstre bekymret for personvernet

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**