Innvandring og rasisme

Det er iriterende hvor banalt og uanstendig det er mulig å gjøre innvandringsdebatten i valgkampen, mener Sindre W. Mork, 2. kandidat for Østfold Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Det tok ikke lang tid i valgkampen før de første utspillene om innvandring kom. En hilsen til understrømningene av fremmedfrykt og rasistiske holdninger som vi alle godt vet finnes. Reaksjonene lar ikke vente på seg. Så spiller man overrasket og sjokkert over at folk kan oppfatte det slik. Alt strategisk velregissert fra et dyktig partiapparat.

Sindre Mork

Foto: Vidar Grundetjern

For utspillene om interneringsleire for asylanter i Afrika, om krav til norskkunnskap for å få kontantstøtte og om å sette til side internasjonale avtaler og rettigheter om en kommer i regjering, er alle en del av et systematisk valgarbeid. Usmakelig for mange av oss andre men sikkert også for en del listekandidater og velgere. Det kan behovet for å ufarliggjøre og bortforklare forslagene klart tyde på.

Mitt liberale parti Venstre blir erklært å være uønsket som regjeringspartner. Det gjør meg lettet. Jeg gleder meg til valgkampinnspurten. Der skal vi tydelig vise fram vårt anstendige alternativ.

Sindre Westerlund Mork
2. kandidat for Østfold Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**