Venstre står selvfølgelig fast på sitt nei til en Frp-regjering

Kulturminster Trond Giske forsøker i dag på nrks nyhetssendinger å så tvil om Venstres klare nei til å innsette en Frp-regjering. Det er det ingen grunn til. Den politiske av standen mellom Frp og Venstre er så stor i mange enkeltsaker som f.eks miljøsaker, innvandringpolitikk, distriktspolitikk og kulturpolitikk, at det ikke er mulig å sitte i samme regjering. I en regjeringskoalisjon må partiene være enige døgnet rundt og stå sammen om alle beslutninger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


De rødgrønne har til dels store problemer med dette og det er lett å se at mye av den politiske kraften brukes opp til interne avklaringer. Tenk deg at f.eks Frps nestleder Per Sandberg skal være innvandringspolitisk talsmann i en slik regjering. Det skulle forklare hvor Frp og Venstre ikke kan sitte i samme regjering. Av respekt både for egne og Frps velgere er det derfor slik at Venstre har tatt et klart standpunkt til denne delen av regjeringsspørsmålet og det ligger fast uavhengig av valgresultatet og forholdet mellom blokkene.

Venstres Landsstyre hvor jeg har vært medlem siden år 2000, er Venstres høyeste organ mellom landsmøtene. Det er Landsstyret som bestemmer partiets posisjon i regjeringsspørsmålet,- ikke nestleder Ola Elvestuen eller partileder Lars Sponheim. Venstre søker regjeringsmakt sammen med Krf og Høyre og vil føre en ansvarlig og balansert politikk med vekselvis støtte fra høyre og venstresida. Det må kulturminister Trond Giske også forholde seg til — selv om det er valgkamp .

Erik Ringnes
Venstres 1. Kandidat i Hedmark

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**