Venstre støtter kun en regjering fra Høyre, Venstre og KrF

– Venstre kommer ikke til å sitte i en regjering med FrP, eller til å bidra til å få en slik regjering stablet på beina. Vi vil felle en slik regjering på politisk grunnlag. Det har Venstre sagt siden 2007, og det står ved lag til 2013, sier Venstres leder Lars Sponheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Lars Sponheim

Foto: Caroline Roka

I en artikkel i dagens Klassekampen, som siden har blitt fanget opp i andre medier, blir det hevdet at Venstre går tilbake på løftet om å gjøre det partiet kan for å holde FrP utenfor regjering. Artikkelen er løgnaktig og misvisende.

— Avisen sprer løgn med sin overskrift, som de ikke har dekning for i teksten. Venstre står fast på garantien som ble skriftlig gitt via VG i fjor og gjentatt i år. Dette er helt klart: Vi skal ikke bidra til dannelse av en Frp-regjering, sier Sponheim.

— Det betyr at hvis FrP kommer i regjering, blir det fordi Jens Stoltenberg (Ap) har gitt dem regjeringsmakt. Da står vi klare til å felle FrP på politisk grunnlag, sier Sponheim.

Dessverre er det slik at journalister/aviser vil lage saker ut fra eget politiske ståsted. Helt flott at partier blir konfrontert med sitt ståsted men det er uredelig å vri uttalelser en annen vei enn det de vet er tilfellet.

Se Lars sin blogg

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**