Jens og lærerne

Lærerne er som folk flest. De lar seg forlede av fagre løfter selv om de har erfart at løftene ikke innfris.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Student, studere, universitet

Foto: Håkon Sparre (UMB)

I følge en av Oslo-tabloidene fikk statsministeren nesten 20 klappsalver da han var på smiger-besøk på Utdanningsforbundets landsmøte. Jens gjorde som Kristin og lovet både flere lærere og færre elever per lærer.

Jeg tror de som klappet må ha blitt overmåte smigret for de kan ikke annet enn å ha sovet i timen de siste fire åra. For dette har Jens lovet før. Det er et gammelt løfte som ble lagt på is og ikke en gang sett ut i livet da regjeringen vasset i hundrevis milliarder ekstra i forrige valgperiode.

Nå har Sigbjørn fra hedemarken i tillegg varslet smalhans fra og med 2011, men løfter fortsetter å strømme på. Hvor lett det er å lure folk med smiger og fagre løfter.

De løftene har Stoltenberg og hans kumpaner i regjeringspartiene avvist i hele forrige stortingsperiode. Venstre har fremmet dem gang på gang i Stortinget og blitt stemt ned. Venstre kommer likevel til å fortsette å prioritere skole og utdanning i sine budsjetter.

I stedet for klappsalver burde landsmøtet i Utdanningsforbundet møtt Jens og Kristin med pipekonsert.

Sindre Westerlund Mork
Leder i Østfold Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**