Regjeringen med knyttneve mot Ringerike

– Dette er en knyttneve i ansiktet på dem som har stemt rødgrønt på Ringerike, mener Helge Stiksrud (V) om biodieselsaken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


– En knyttneve i ansiktet

Venstres frontfigur i Ringerike og fylkespolitiker Helge Stiksrud tar i dag et karftig oppgjør med Regjeringen gjennom et oppslag i Ringerikes Blad

Fra Ringerikes Blad:
Venstrepolitikeren i Ringerike er opprørt over at Arbeiderpartiet vil gjøre biodiesel så dyrt at det kan velte industriprosjekter som Xynergo på Follum. Nå håper han at regjeringen tar til fornuft i siste omgang.
– Vil de finne fram til bedre miljøløsninger, eller vil de ikke? Denne saken er en test på hva de egentlig mener. Det står om troverdighet, sier Stiksrud.

Helge Stiksrud Kjør kollektivt

Foto: Roar Olsen

– Regjeringspartiene kom til Follum og lovte gull og grønne skoger. Nå løper de fra de samme løftene, legger han til.

– Blir pisket på plass

Stiksrud tror løpet er kjørt hvis finanskomiteen på Stortinget går inn for avgiften. Han tror det blir vanskelig for Senterpartiet eller SV å gå imot sin storebror i regjeringen.

– Det vil være det samme som å velte regjeringen. Arbeiderpartiet har helt tydelig kjørt dette som en prestisjesak, så Sp og SV blir pisket på plass. Men både Inga Marte Thorkildsen og Per Olaf Lundteigen sitter nok med en dårlig følelse i magen nå, sier han.

Vil heller ha dyrere vanlig drivstoff

Avgiftsøkningen vil sette en satsing på mer miljøriktig drivstoff mange år tilbake, mener Stiksrud.
– Hvis argumentet er de 200 millioner kronene som staten må ha inn neste år, er det mye bedre å legge på to-tre øre i avgift på vanlig drivstoff, synes han.

Norske Skog truer med å stoppe hele bioenergiprosjektet på Follum hvis avgiften blir vedtatt.
– Det betyr at vi rykker tilbake til start i en tid da fremtiden for Follum er høyst usikker. I verste fall blir det en styrt avvikling av fabrikken, frykter venstrepolitikeren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**