Landskonferansen i Venstre i oktober 2009

Lørdag 24. og søndag 25.oktober 2009 deltok lederen i Oppdal Venstre,Odd Gunnar Jære Hoel, på landskonferanse på Gardermoen, arrangert av Venstres hovedorganisasjon. Alle fylker med unntak av Sogn og Fjordane var representert. Han har laga et referat fra konferansen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Interessa var så stor at ikke alle som ønska det fikk plass! Det må vel sies å være et godt tegn etter et bedrøvelig stortingsvalg?! Tallet på nyinnmeldte nærmer seg for øvrig 2000 siden 14.sept. Fra Sør-Trøndelag var det deltakere fra Trondheim, Malvik, Orkdal og Oppdal.
I fravær av leder Lars S. ønska nestleder Trine Skei Grande velkommen. Ho ga oss noen betraktninger omkring valget og resultatet. Etter meningsmålinger i ettertid ser det ut som om vi hadde ei bunnotering akkurat på valgdagen.
Helge Solum Larsen, sentralstyremedlem fra Rogaland, leda en debatt med tema: Best på kunnskap, miljø og næring-hvorfor så få velgere? Paul Chaffey, tidligere SV-politiker, og Lars Haltbrekken, Naturvernforbundet, kom med gode innspill og analyser i den debatten. Begge de to så for seg ei god framtid for partiet Venstre.
Generalsekretær Terje Breivik innleda om hvordan V. skal arbeide fram mot 2011. Forsamlinga ble delt inn i åtte grupper som alle besvarte følgende spørsmål: Hvordan kan V. bli en mer interessant medlemsorg.? Hva bør V. gjøre for å bli mer synlig i media lokalt? Hvilke skoleringstilbud av eksisterende og kommende lokalpolitikere er ønskelig og mulig fram mot 2011?
Breivik gikk også gjennom en undersøkelse blant nyinnmeldte Venstremedlemmer. Undersøkelsen viser at over halvparten har meldt seg inn for å gjøre en jobb for partiet i form av aktiv deltakelse, mens resten ønsker å være passive støttemedlemmer.
Første dag ble avslutta med arbeid i 5 valgfrie seksjoner der tema var 1. Hvordan lage alternative Venstrebudsjett? 2. Hvilke nasjonale Venstresaker er gode saker lokalt? 3. Tale og debatteknikk. 4. Klimakamp før klimatoppmøtet i København. 5. Det flerkulturelle Norge-muligheter og utfordringer.
Andre dag.
Etter innledning av våre to nestledere, Trine Skei Grande om skolepolitikk, og Ola Elvestuen om miljøpolitikk, ble det gruppearbeid der følgende spørsmål skulle diskuteres: 1. Hva er de viktigste sidene ved Venstres skolepolitikk og hvordan kan vi kommunisere politikken bedre? 2. Hvordan kan V. presentere miljøpolitikken på en måte som engasjerer? 3. Har gruppene forslag til ny politikk, nye formuleringer eller kampanjer?
Odd Einar Dørum lanserte kampanjen 311 — 311 lister innen 2011.
Deretter var det Venstreordfører i Flatanger, Reidar Lindseth, som ga råd om hvordan valget i 2011 skulle vinnes. I Flatanger har V. ca. 42 % oppslutning, og 8 av 17 i kommunestyret. Da Lindseth starta for 6 perioder siden var han ensom V. repr. i kommunestyret!
Med vilje har jeg tatt med alle spørsmål og tema som ble drøfta under konferansen. Dette for å vise hva som er på tapetet. Og for at du sjøl kan vurdere verdien av det som ble tatt opp og diskutert på landskonferansen. For min del syntes jeg alt var matnyttig og aktuelt i den situasjonen partiet befinner seg.
Blikket er retta framover! Deltakerne var svært offensive og framtidsretta! Neste prøvestein blir kommunevalget i 2011.
Med hilsen
Odd Gunnar

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**