Mottar Fritt Ords pris i kveld

Fritt Ords pris blir delt ut til Abid Q. Raja (34) og Bushra Ishaq (24) i kveld. Abid Q. Raja har skapt arenaer for dialogmøter med temaer som er viktige i det offentlige ordskiftet. Han har vært en energisk debattant i en konfliktfylt tid, heter det i begrunnelsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Raja er politisk nestleder i Akershus Venstre.

Raja er politisk nestleder i Akershus Venstre.
Foto: Venstre

Fritt Ords Pris er institusjonens høyeste utmerkelse. Prisbeløpet er på kr 200 000 til hver. Med prisen følger Fritt Ord-statuetten, signert Nils Aas.

Abid Q. Raja (f. 1975) har arrangert dialogmøter om likestilling av minoritetskvinner, forbudt kjærlighet, imamenes samfunnsansvar, kvinneundertrykking, hatefullhet mellom minoritetsgrupper, ytringsfrihet og voldelige demonstrasjoner. Han har reist spørsmål om det norske systemet svikter innvandrerne. Det har vært hans gjennomgående plan å skape arenaer hvor minoritetsungdommer direkte kan møte sentrale politikere, journalister og beslutningstakere.

Les mer på Fritt Ords nettsider.
Se også “Ideenes infrastruktur”, kommentar av Knut Olav Åmås (Aftenposten).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**