– Vi trenger et ungdomsopprør

Unge Venstre krever ungdomsopprør i Østfold. Partiet mener ungdommen i fylket blir glemt. – Fylkeskommunen og kommunene er så opptatte av å vinne valg ved å satse på områder som gir de flere velgere at de har glemt ungdommene, sier leder av Østfold Unge Venstre, Per Magnus Finnanger Sandsmark, som nå tar til orde for et ungdomsopprør i fylket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Ungdom, psykiatri

Foto: Microsoft

— Vi som er unge må skrike ut og si fra at nå er det vår tur. Noen av enkelttiltakene er sikkert dyre, men om man vil satse på framtiden til det fantastiske fylket vårt så må man prioritere. Vi mener at da må man prioritere ungdom først, sier Unge Venstre-lederen, som også er lokalpolitiker i Halden. Der har han foreslått å lage en forpliktende barne- og ungdomsplan og å styrke helsesøstertjenesten. Det stemte flertallet i Halden kommunestyre mot.

Per Magnus Finnanger Sandsmark

Foto: Halden Arbeiderblad

– Primæroppgaven til oss politikere må være å skape en god framtid for Østfold. Det kan man gjøre ved å satse målrettet på at unge østfoldinger skal få den utdannelsen de ønsker, vokse opp i sunne omgivelser, få god oppfølging av helse- og sosialvesenet, samt kunne utvikle sosiale relasjoner med mange ulike mennesker, sier Finnanger Sandsmark (V).

ungdom

Foto: mk

– Vi får ikke til å satse på ungdommen med mindre mange ungdommer, politikere, kommuner og fylkeskommunen er villige til å stå sammen om å prioritere ungdom først og virkelig gjøre noe for at det å vokse opp i Østfold skal være en god base for fremtiden, avslutter Finnanger Sandsmark.

Les mer hos NRK Østfold.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**