Venstre utfordrer hele fylkestinget om medielinjene

– Vi vi vil fremme forslag om at medie-og kommunikasjonslinjene ved Rosthaug og Røyken skal opprettholdes. Fylkestinget må ta initiativ for å gjøre medietilbudet om til et studiespesialisernde programområde, sier Venstre gruppeleder Runolv Stegane.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Venstre utfordrer fylkestinget om medielinjene

Når fylkestinget torsdag skal ta avgjørelse om det framtidige skoletilbudet for videregående opplæring, vil Venstres gruppe utfordre de andre partiene.

Runolf Stegane

Foto: Hallvor Lilleslett

– Vi vi vil fremme forslag om at medie-og kommunikasjonslinjene ved Rosthaug og Røyken også skal opprettholdes. I tillegg vil vi foreslå at fylkeskommunen aktivt tar kontakt med Kunnskapsdepartementet for å få gjort om medietilbudet til et studiespesialiserende programområde på linje med tilbudet innnen dans, drama og idrett, sier Venstres gruppeleder Runolv Stegane.

Flertallet i hovedutvalget for utdanning (Ap, SV og Sp) gikk i i forrige måned inn for å legge ned medietilbudet på Rosthaug og Røyken. Om dette vedtaket får flertall i fylkestinget, vil tilbudet bare gis ved Gol, Hønefoss og Åsssiden. Høyre og Frp stemte for en utsettelse og vil bl.a undersøke om næringslivets behov.

– Det er ingen grunn til å utsette avgjørelsen. Medie-og kommunikasjonslinja er populær. Hvorfor skal vi legge ned et tilbud elevene etterspør, sier Runolv Stegane (V)

Oppslag Bygdeposten

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**