– Vil gjøre en forskjell i skolepolitikken

– Som politiker er jeg interessert i å vite hva som skjer i skolen. Derfor har jeg allerede besøkt seks av fylkets videregående skoler. Der forteller elever, lærere og rektorer hva de mener at skolen trenger, skriver Per Magnus Finnanger Sandsmark i dette leserbrevet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Utdanning, klasserom, elev, skole

Foto: Microsoft

Arbeiderpartiets Fredrik Bjørnebekk spør i et leserbrev etter Venstres visjon for skolen. Venstres visjon for skolen er en skole der elevene får kunnskap og like muligheter til å mestre hverdagen og arbeidslivet. Men viktigere enn denne visjonen er hva vi gjør. Politikk er å handle, å skape en forskjell. Det gjør Venstre. Venstre har i alle sine alternative statsbudsjetter denne perioden foreslått videreutdanning av lærere, flere helsesøstre, spesialpedagoger fra førsteklasse og økte frie inntekter til kommunene.

Realinntektene til kommunene er lavere nå enn da Stoltenberg-regjeringen tok over i 2005. Flere kommuner går med underskudd. Flere skoler blir lagt ned. Det ønsker Venstre å snu ved å prioritere skole først. Og det gjør vi. I Halden har Venstre flere ganger foreslått å flytte midler fra administrasjon og skolefrukt til helsesøster og flere lærere. Sarpsborg Venstre har, sammen med Ap, gått inn for ny Valaskjold skole. I Moss og Askim har vi tatt initiativ til skolepolitisk verksted der alle som har noe med skolen å gjøre sammen skal diskutere skolens utfordringer og muligheter, og i Råde prioriterer Venstre å styrke ungdomsskolen.

Per Magnus Finnanger Sandsmark

Foto: Fredrik Varfjell (Halden Arbeiderblad)

Som politiker er jeg interessert i å vite hva som skjer i skolen. Derfor har jeg allerede besøkt seks av fylkets videregående skoler. Der forteller elever, lærere og rektorer hva de mener at skolen trenger. Og de er ofte uenige med hva som har vært kommunenes og fylkeskommunens prioriteringer. Best sies dette av en av lærerne jeg møtte: “Når Arbeiderpartiet går rundt og sier i fullt alvor at det er skolefrukt som har redusert frafallet tenker jeg at det sier mest om hvor lite respekt de har for skolen og for oss som jobber der. Det å si at en drue er mer utslagsgivende for elevers mestring enn all den jobben jeg legger ned hver dag er det litt av et signal fra arbeidsgiveren min til meg.”

Venstre vil skape en skole der kunnskap er i sentrum. Det gjør vi med bedre lærere og flere helsesøstre, ikke med fagre ord, flere bananer og skjemaer. Venstre prioriterer kunnskap først. Østfolds fremtid er ditt valg. Om du vil ved valget til høsten.

Per Magnus Finnanger Sandsmark
Førstekandidat til fylkestingsvalget, Østfold Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**