Klare for ordførerkampen

– Selvfølgelig ville det vært en ære å bli den første kvinnelige ordføreren i Eidsberg, sier Venstres Maren Hersleth Holsen etter nominasjonsmøtet i Eidsberg. Også Geir Helge Sandsmark i Halden og Christian Holstad Lilleng i Råde er valgt som ordførerkandidater i Venstre denne uka.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Venstre gjorde et kjempevalg i 2007, med en fremgang på hele 15 kommunestyrerepresentanter. Dette gav 25 lokale folkevalgte som har kjempet hardt for at kommunene skal satse på mer kunnskap i skolen, miljøvennlige løsninger og for at vi skal gi mer til de som trenger det mest. Nå søker Østfold Venstre enda større gjennomslag for sin politikk. I Halden, Eidsberg og Råde vedtok de denne uka å stille med ordførerkandidat.

Kan bli første kvinne

Maren Hersleth Holsen

Foto: Ecobox

Maren Hersleth Holsen er 35 år, tidligere leder av Bygdeungdomslaget og politisk rådgiver i Landbruks- og matdepartementet. Hun er utdannet landskapsarkitekt og har vært avdelingsleder på et landskapsarkitektkontor før hun i høst begynte å arbeide med utvikling av miljøvennlig arkitektur. Hun kan, om eidsbergvelgerne vil det, bli Eidsbergs første kvinnelige ordfører.

– Jeg er opptatt av at Eidsberg skal utvikles for fremtiden. Da trenger vi et levende næringsliv. Da trenger vi de gode, enkle miljøvennlige løsningene. Da trenger vi ny energi, nye tanker som kan samle bygdene til det beste for fremtiden. Det hadde vært utrolig moro å være med på en slik utvikling, uttaler Maren til Venstre.no.

– Fordi vi vil styrke lokaldemokratiet

Geir Helge Sandsmark

Foto: Halden Dagblad

– Venstre går til valg på slagordet “for et åpnere Halden”. Det betyr at vi vil styrke lokaldemokratiet, slik at folk for tillit til kommunen igjen. Det betyr at vi vil skape nye arbeidsplasser og åpne opp for nye ideer, tanker, kulturopplevelser i hele kommunen. Det betyr at vi vil gi alle like muligheter til og lykkes, selv om de har falt på utsiden av samfunnet. Det betyr at vi vil gi alle muligheten til å leve sine liv, så lenge de også tar hensyn til hverandre og fremtidige generasjoner, sier Geir Helge Sandsmark.

Sandsmark har ledet Halden Venstre i seks år, er leder av Østfold Venstre og arbeider som forsker ved Forsvarets Forskningsinstitutt. Han har sittet i Hovedutvalg for miljø og næring denne perioden, og har markert seg som en sterk forsvarer for lokaldemokratiet og en tydelig stemme for bevisst og fornuftig utvikling av Halden.

Snakke me’ folk, ikke te’ folk

Christian Holstad Lilleng

Foto: Sissel K Haugen

– Gjennom å snakke med og ikke til folk, så har vi i Råde Venstre lært utrolig mye. Det som er den mest hyggelige tilbakemeldingen er at rådesokningene ønsker å engasjere seg, de har meninger, ideer, ønsker og mål for seg, familien sin og Råde, men de trenger noen som kan fronte dem og så har de begrensninger i hvor mye tid de kan legge i det, sier Christian Holstad Lilleng.

Den tidligere idrettsutøveren og landslagstreneren i skyting er nå Venstres ordførerkandidat i Råde. Han kjemper for en bedre skole, en mindre administrasjon og mer omsorg til de som trenger det.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**