Maria Amelie, ansiktet til de papirløse landsmenn

“Maria Amelie har gitt de ansiktsløse et ansikt,” skriver fjerdekandidat til fylkestingsvalget – Signe Marie Kristensen i dagens Fredriksstad Blad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Maria Amelie

Foto: Pax forlag

Jeg er stolt av at det norske folk forstår at det som hender med Maria Amelie er feil og inhumant. Endelig, takket være en jente som ofrer seg selv for en sak hun lever og ånder for — har mediene og Norges innbyggere fått større innblikk i at papirløse innvandrere er et problem i Norge.

Det var kun KrF og Venstre som stemte imot innstramningene i utlendingsloven på Stortinget, men jeg håper virkelig at Amelie-saken vil være med på å snu opinionen til fordel for en mer human innvandringspolitikk.

Jeg tenker ikke bare på Maria Amelie, jeg tenker på alle de papirløse innvandrerne i Norge som oppholder seg ulovlig.

Signe Marie Kristensen

Foto: privat

Det er helt forferdelig at vi har sendt ut papirløse innvandrere tilbake til hjemlandet som har etablert seg i Norge. Men samtidig har det satt perspektiv på alle de papirløse nordmenn som UDI behandler søknadene og enkeltsakene så sakte at man kan etablere seg i landet. Det tristeste er heller at papirløse ikke har noen rettigheter i dette landet. Det er forferdelig å tenke på at flere tusen nordmenn ikke har tilgang til helsetjenester eller skolegang, og at de fleste livnærer seg på det svarte markedet eller som i Amelie sitt tilfelle, utifra smutthull i systemet. Det er pinlig at vi sender ut etablerte nordmenn på hodet og ræva ut av landet når de har prøvd så godt de kan å etablere seg i norge, uten noe som helst hjelp fra den norske stat.

Det er på tide å gjennomføre amnesti eller faste ordninger for papirløse, slik at de etter et visst antall år får vurdert saker på ny. Norge fører nå en av de strengeste praksisene i Europa når det gjelder de papirløse. Det at en papirløs blir arrestert og sendt ut av landet så fort de våger og fortelle historien sin, sier mye om ytringsfriheten til de papirløse.

Men kanskje det viktigste i denne historien er, er at Maria Amelie kom til Norge som barn. Og barn velger ikke sin egen skjebne. Jeg er bekymret for Norges fremtid, når tusenvis av neste generasjon består av papirløse barn uten gyldig oppholdstillatelse, samtidig som regjeringen skjelver i knærne av at det norske folk forstår at Norge driver en inhuman asylpolitikk.

Signe Marie Kristensen
4. kandidat til Østfold Venstre på fylkestinget

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**