22/7: Angrep på demokratiet og vårt åpne samfunn

“Våre tanker og dypeste medfølelse går til dem som ble rammet av tragedien, familie og etterlatte. Vi kan ikke forestille oss hvor vondt det må gjøre. Samtidig har vi alle vondt.”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Hender

Fredag 22.juli opplevde Norge to angrep mot demokratiet og vårt politiske styresystem. Vi opplevde drap på uskyldige mennesker. Våre tanker og dypeste medfølelse går til dem som ble rammet av tragedien, familie og etterlatte. Vi kan ikke forestille oss hvor vondt det må gjøre. Samtidig har vi alle vondt – vi føler sorg og smerte fordi det var vår alles ungdommer som ble angrepet og drept. Det var vårt politiske system som ble angrepet.

Vi føler en lammelse og utmattelse etter ugjerningene, men vi reiser oss og jobber for å bevare og forsterke det som ble angrepet. Vi vil kjempe for at det mest dyrebare politiske instrumentet vi har, stemmeretten, skal bli brukt av flest mulig under høstens valg.

Vi vil invitere folk til dialog og diskusjon, og særlig ungdommen. Vi vil ikke kneble uønskede ideer. Da kryper de under jorden og forkvakles ytterligere ved mangel på dialog og konfrontasjon.

Det gjør fortsatt vondt, men vi er på vei tilbake til hverdagen igjen. Vi skal stå klippefast sammen, og ikke la frykt for terror overvinne oss.

Lørenskog Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**