Vil gi helse- og sosialfagelever lærlingeplass

– Det er pinlig at 600 ungdommer står uten lærlingeplass. Særlig pinlig er det at mange av disse har yrker i offentlig sektor, som barne- og ungdomsarbeidere og helsefagarbeidere, sier Venstres Per Magnus F. Sandsmark. Venstre foreslår at kommunene skal ta opp alle kvalifiserte helse- og sosialarbeidere.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Per Magnus Finnanger Sandsmark

Foto: Helge Eek

Over 600 står uten lærlingeplass i Østfold. Det er ikke første gangen.

– Det er pinlig at vi år etter år ikke har nok lærlingeplasser. Når det offentlige ikke makter å gi plass til de som søker yrker i offentlig sektor er det ikke så rart at ikke næringslivet følger opp, sier Venstres 1. kandidat Per Magnus F. Sandsmark til NRK Østfolds nyhetssending.

Venstre vil at det offentlige skal ta opp alle kvalifiserte søkere i helse- og sosialfagene.

– De utdanner seg til noen av de viktigste yrkene i velferdsstaten. Det er klart at vi politikere må ta oss sammen og gi dem muligheten til å skape en god framtid for seg og velferdsstaten, avslutter han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**