Innlegg i lokalavisene

Les Solfrid Mjøens innlegg!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Foran lokalvalget 2011.
Jeg stemmer Venstre ved høstens kommunevalg blant annet fordi at Oppdal Venstre setter “Folk først”. Venstre har etter mitt syn et meget godt og allsidig program. Oppdal Venstre ønsker å bevare sterke kretser slik at skoler kan unngå å bli lagt ned.
Venstre har også programfestet at de ønsker å beholde stedlig legevakt og ha St. Olavs Hospital som sitt lokalsykehus. Helseforetaket har signalisert flere ganger at de egentlig ønsker å legge ned akuttfunksjonene ved Orkdal sykehus. Venstre ser ikke at det er utkantkommunenes ansvar å opprettholde Orkdal sykehus. Oppdal har så lange avstander til sykehus at stedlig legevakt er av stor betydning for innbyggerne og turistene i kommunen. Jeg er opptatt av helsepolitikk og synes det er flott at Venstre har tatt slikt standpunkt. Jeg håper at saken som skal opp i Kommunestyret 7. september, utsettes til resultatet av arbeidet som pågår, er gjort kjent, jfr. arbeidet kommunelege Mathisen nevner til Oppavisa 12.08.11.
Venstre vil at ansatte i BOAS og sykehjemmet skal ha mulighet til å ha betalt spisepause som andre kommuneansatte.
Venstre, sammen med medlemmer fra Sp, to uavhengige representanter og Høyre, førte i pennen rapporten som gjorde at Kommunestyret tilslutt vedtok å bygge ut både BOAS og sykehjemmet. Dette var på høy tid og må følges opp. Venstre ønsker også mer tilbud i demensomsorgen.
Venstre ønsker at det satses på folkehelsearbeid med at det opprettes en FYSAK/ idrettskonsulent i 100 % stilling.
Venstre ønsker også at uorganiserte aktivitetstilbud for barn og unge styrkes. Frivillighet er av svært stor betydning for å få løst flere samfunnsviktige oppgaver.
Venstre vil at det tilrettelegges for privat næringsvirksomhet for å skape nye og å opprettholde arbeidsplassene i kommunen. Småbedrifter er en av Venstres kjernesaker og det er svært viktig at selvstendig næringsdrivende sikres sosiale rettigheter.
Venstre er uovertruffen på miljø, energi og klima. Utviklingen av Oppdal sentrum, handel, service og næring, er viktig i så måte.
Tradisjonelt husdyrhold må opprettholdes dersom kretsene skal kunne vise muskler.
Jeg synes det lokalpolitiske valget er spennende og viktig. Godt valg!
Solfrid Mjøen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**