Lokal styring av helsetilbudet

Venstres førstekandidat er klar på sitt standpunkt

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Lokalpolitikere skal styre helsetilbudet til egne innbyggere.

Den 7. september skal Kommunestyret avgjøre om Oppdal sitt lokalsjukehus blir i Orkdal. Hvordan Oppdal kommune skal løse samhandlingsreformen er den viktigste saken for oppdalingene i valgkampperioden.
Dette er en sak velgerne burde få si sitt ord om! Ordføreren er svar skyldig. Ingrid Eriksson i Helselaget spør i åpent brev til ordføreren ( jf leserinnlegg i OPP 26.8.) om det er en nedbygging på gang. Mangelen på prosess og informasjon i forkant av avgjørelsen skaper stor usikkerhet i Oppdal. Hvilke alternativer har Oppdal å møte et nei takk til SiO med? Johan Veggen advarer også mot helsesamarbeidet som kan tappe Oppdal for helsetjenester.
Oppdal Venstre er forkjempere for demokratiet og råderetten over de lovpålagte tjenester. Vi etterspør en satsing på helse og omsorg. Vi vil styrke legevakten med tilstrekkelige ressurser og beholde spesialisttjenestene på Oppdal Distriktsmedisinske senter. Vi sier ja til en sårt tiltrengt utvikling og en styrking av helsearbeidet lokalt.
Oppdal skal ta seg av innbyggerne sine. Vi sier ja til en egen samhandlingsreform som løses lokalt. Men vi sier et klart nei takk til samhandling med Orkdalsregionen ( SiO ).
Stem Venstre! Vi stemmer for Oppdal.
Gerd-Mette Vatne Drabløs
Førstekandidat Oppdal Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**