Private gaver

Venstre klarer seg uten “rike onkler”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Rått parti, eller fri og uavhengig.
"Arbeiderpartiet har fått over syv millioner kroner fra "rike onkler" i fagbevegelsen. Venstre har bare fått 20.000kroner." Dette sitatet er henta fra Aftenposten 23.august 2011, og det handler om private gaver til årets valgkamp. De andre partia som stiller til valg ligger i sjiktet mellom de to ytterpunkta, men Arbeiderpartiet mottar fem ganger så mye privat støtte til valgkamp som neste på lista, Høyre. Venstre er det partiet som desidert mangler "rike onkler".
Vi ser at forskjellene er enorme. Forskjellene gir sjølsagt også enorme forskjeller når det gjelder å kunne fremme sitt politiske budskap. Venstres leder Trine Skei Grande sier følgende om situasjonen: "Vi skulle gjerne hatt mye mer, men vi har ingen rike onkler. Kandidatene betaler mye av egen valgkamp: De dekker materiell, folk sover i bilen og skriver aldri reiseregninger."
Nå er ikke situasjonen så svart for Venstre som dette kan tyde på. Det er noe som heter statsstøtte til politiske partier i Norge, og det gjør at Venstre også har et par millioner til disposisjon for sin valgkamp. Men når statsstøtta blir innrekna, disponerer AP 13 millioner til sin valgkamp! Alt dette ifølge artikkelen i Aftenposten.
Som leder av et lokalt Venstrelag ser jeg en stor fordel ved å mangle "rike onkler": Ingen kan stille forventninger om gjenytelser til et parti som baserer sitt arbeid utelukkende på statsstøtte.
Venstre er fritt og uavhengig av alle særinteresser!
Godt valg! Bruk stemmeretten!
Odd Gunnar Jære Hoel
Leder Oppdal Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**