Stegane og Stiksrud blir Venstres representanter i fylkestinget også i neste periode

Helge Stiksrud fra Ringerike og Runolv Stegane fra Sigdal ble Venstres to representanter i fylkestinget. Dette ble klart fredag ettermiddag. -Jeg er veldig glad for at opptellingen av personstemmer slo positivt ut for meg, sier nåværende fylkesvaraordfører Runolv Stegane.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Det er nå bekreftet at Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti har flertall i det nye fylkestinget med til sammen 22 representanter. Dagens “flertallspartier” Ap, Sp, V og SV får 21 representanter.

Det er derfor høyst sannsynlig at Høyre overtar fylkesordførvervet fra Roger Ryberg (Ap). Venstre må kjempe om en plass i fylkesutvalget og medlemsplasser i hovedutvalg.

Runolv Stegane

Foto: Torbjørn Tandberg

– I forhold til de posisjonene vi har i dag, fylkesvaraordfører og hovedutvalgsleder for idrett, kultur og folkehelse,
blir det en liten nedtur, men vi kan ikke vinne i lotto ved hvert valg, sier Runolv Stegane.

Helge Stiksrud fikk flest personstemmer (452) og oppnådde dermed akkurat 8 prosent tilleggstemmer i forhold til Venstres stemmetall. Han passerte dermed både Rebekka Borsch som var Venstres 2. kandidat og 1. kandidat Runolv Stegane. Stegane og Borsch fikk hhv. 432 og 302 personstemmer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**