Sparkbygda

Hurdal kommune har bestemt seg for å satse på egenart isteden for å konkurrere i samme klasse som fylkets større kommuner. Hva er da mer naturlig enn å børste støvet av en gammel traver og arrangere VM i spark utfor?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Runar Bålsrud er ordfører i sparkbygda Hurdal.

Runar Bålsrud er ordfører i sparkbygda Hurdal.
Foto: Thor Kristen Lange

VM i spark utfor er et samarbeid mellom kommunen, idrettslaget, folkehøgskolen og lokalt næringsliv. Det ble arrangert for første gang i vinter, og med 430 deltakere og 2500 tilskuere er det nå bestemt at det skal bli en årlig begivenhet. Arrangementet er både et omdømmeprosjekt, et folkehelseprosjekt og et sosialt prosjekt. Prosjektet viser at arbeid med møteplasser ikke bare er brosteinsbelagte torg, men kan også være mer knyttet til hendelser og aktiviteter. Vi møtte Ordfører Runar Bålsrud i Hurdal rådhus for å høre mer om spark-strategien.

Les hele saken hos Akershus fylkeskommune.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**