Trine Skei Grande og Ola Elvestuen på Oslo Venstres årsmøte

Partileder Trine Skei Grande og nestleder i partiet og byrådet Ola Elvestuen var naturlige deltakere på Oslo Venstres årsmøte på Håndverkeren lørdag 18. februar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


– Oslo Venstre gjorde en formidabel innsats i valgkampen, det resulterte i at vi nå er i byråd. Vi har store ambisjoner på vegne av Oslo, vi skal gjøre Oslo grønnere og mer liberalt sa Ola Elvestuen.
– Oslo vokser og utfordringene vi står foran krever at vi har en regjering som er på lag. På miljøområdet trenger vi en regjering som lar oss ha en lokal avgift på fyringsolje, som lar oss utfordre drosjenæringen til å bli mer miljøvennlig, som vil bidra til å utvikle kollektivsystemet i Osloregionen og som ser viktigheten av Oslo som en miljøby, fortsatte Elvestuen.

Så var det partlederens tur på talerstolen:
– Så deilig å være hos Oslo Venstre og ha fokus på politikk, innledet partileder Trine Skei Grande når hun entret talerstolen på Oslo Venstres årsmøte til stormende applaus og jubel.

– Vi har verdens heldigste regjering, de har et handlingsrom som er enormt, men de bruker det ikke. Regjeringens utgangspunkt er at ting skal være som det var før og oppgaven deres virker å være å sikre at ingen skal bli sur, sier Grande. – Venstre vil vinne valg og ønsker makt og posisjoner fordi vi ønsker å endre samfunnet ikke pga av posisjonene i seg eller muligheten til å kjøre i sorte biler fortsatte hun.

Trine Skei Grande fortsatte å angripe regjeringen:
– Asylpolitikken til Jens Stoltenberg har plassert seg til høyre for Sarkozy og Berlusconi. Det er helt otrolig at mennesker i Norge skal straffes med at de ikke får lov til å jobbe og at det finnes barn uten rettigheter i Norge. Vi i Venstre er helt klare på at et barn aldri skal dømmes for noe foreldre har valgt eller gjort. Vi vil aldri straffe barn slik som dagens regjering har gjort, sa en meget engasjert partileder.

– I tillegg har regjeringen besluttet at du ikke kan forelske deg utenfor EØS! For Venstre er en grunnleggende rettighet å få lov til å forelske deg i hvem du vil også utenfor EØS, fortsatte Trine Skei Grande med henvisning til de tøffe reglene rundt familiegjenforening.

Så gikk partilederen over til klimapolitikk, ruspolitikk og avsluttet med fokus på kunnskap. – Løft respekten for kunnskap i samfunnet. Du bygger et bra samfunn hvis du har respekt for at noen kan noe. Den viktigste innsatsfaktoren i skolen er læreren. Gode fagfolk som brenner for faget sitt og kloke og gode voksne som gjenreiser lysten for å lære sa partilederen som også er historielærer.

– Jeg er stolt over å representere denne forsamlingen på Stortinget avsluttet Trine Skei Grande til kanskje gjennom tidenes lengste årsmøteapplaus.

Følg Oslo Venstes årsmøte på twitter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**