Video: Trine Skei Grande om asylbarna

Venstre mener det er inhumant at barn må leve lenge i uvisshet og frykt i mange år på asylmottak. – Barn som har levd lenge i Norge må få opphold av sterke menneskelige hensyn. Regjeringen må nå avklare situasjonen til disse barna, sa Venstres leder Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


– Se til Sverige

Venstre-leder Trine Skei Grande som fremmet forslaget mener regjeringspartiene bør lære av nabolandet, der tre års opphold i landet, ifølge Venstre-lederen, gir barn permanent opphold.

– Det er ikke sånn at innvandringssystemet i Sverige bryter sammen, selv om en borgerlig regjering styrer etter dette prinsippet, hard et i sitt regelverk og håndhever det. Det har ikke ført til noen flom av barnefamilier som ønsker å bo i Sverige av den grunn, men at mange barn får mulighet til å planlegge fremtiden sin, sa Skei Grande under debatten.

Les hele saken på politisk.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**