Godtgjøringsskandalen: Opp som en bjørn, ned som en skinnfell

Fylkestingets topp-poltikere kom med sterke karakteristikker av Venstres fylkesutvalgsmedlem Runolv Stegane i dag. – Freidigheten var kortvarig. I ettermiddag falt de sammen som et korthus, sier Stegane.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Det var kort veg fra freidige ytringer fra Terje V. Kopperud (H), Roger Ryberg (Ap) og Anne Sandum (Ap) i Drammens Tidende i dag til debatt på NRK Buskerud i ettermiddag. Der måtte Kopperud krype til korset og innrømme at Runolv Stegane (V) har helt rett: Vedtakene om økt godtgjøring til fylkespolitikerne med nær 1,5 millioner kroner er strid med kommuneloven og dermed ulovlige.

Runolv Stegane

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

– Saken må behandles på nytt i fylkestinget i juni. Det gjenstår da å se om de samme politikerne vil beholde den ulovlig vedtatte godtgjøringa, de ulovlig utbetalte beløpene og om de fortsatt vil dyrke sin umoral, sier Runolv Stegane.

Han fikk det glatte lag i dagens DT og i Bygdeposten (nett):
Terje Kopperud (H): – Han (Stegane) er ikke av de personene jeg er i nærheten av å lytte til
Anne Sandum (Ap): – Dette er kjent Runolv Stegane stil. Han framførte det samme budskapet i fylkestinget.
Roger Ryberg (Ap): – Jeg ønsker ikke å kommentere måten han opptrer på. Dette har ikke foregått i det stille. Forhandlingsutvalgtes møte var i mars. Jeg regner med at Stegane har vært oppegående siden den tid.
Morten Eriksrød (H, fylkesordfører) og Britt Homstvedt (Frp, varaordfører) nekter å kommentere, men Homstvedt krever i BP at Stegane må legge fram bevis for sine påstander!

– Bevisene er klare. De la jeg med engasjement inn i fylkestingets møte sist uke. Problemet er at ovenevnte politikere brukte sin makt til å avfeie det jeg påpekte, til tross for det umoralske å lure innbyggerne i Buskerud til å tro at politikerne reduserte godgjøringa med 5 prosent. I virkeligheten er vedtatt godtgjøring for 2011 økt med 10 prosent, og det er foretatt ulovlig ekstra utbetaling av nær 1,5 millioner kroner. Dette er ganske umoralsk overfor de ansatte i fylkeskommunen og på andre arbeidsplasser, sier Stegane.

Homstvedt (Frp) etterlyser bevis. Det fikk hun i løpet av dagen. Derfor la Kopperud (H) seg flat i dabatt med Stegane på Nrk. Fylkeskommunen fikk i dag klar beskjed fra lovavdelinga i Kommunal-og regionaldepartementet om at vedtakene er ulovlige. Kopperud burde kanskje lytte mer til Stegane! Da slipper han å fare opp som en bjørn og falle ned som en skinnfell.

– Dette kunne vært avklart i fylkestinget for ei uke siden. Kommuneloven er krystallklar og burde ikke være totalt ukjent. Jeg håper jeg møter litt mer ydmykhet når jeg tar opp kritikkverdige forhold heretter. De andre burde kjenne meg såpass at jeg aldri går hardt ut på banen uten å vite at jeg har dekning. Dette er den kjente Stegane-stilen Sandum (Ap) viser til i en negativ tone, sier Stegane.

– Grådig, uetisk og frekt

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**