Valgprognoser gir Venstre stortingsmandat

En prognose som er utarbeidet for Drammens Tidende, viser at Aps Laila Gustavsen og Sps Per Olaf Lundteigen ville blitt vraket om det var valg i dag, til fordel for Høyre og Venstre. Dette bekrefter tidligere meningsmålinger som viser at Buskerud Venstre kan kapre et mandat i 2013.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Fylkesleder Rebekka Borsch.

Fylkesleder Rebekka Borsch.
Foto: privat

Prognosen, som er en analyse av de foreliggende meningsmålinger brutt ned på fylkesnivå, viser at velgerne har forflyttet seg mot høyre de siste tre årene. Ifølge prognosen vil Venstre få utjevningsmandatet til Senterpartiet.

Fylkesleder Rebekka Borsch fra Røyken er blant dem som kan bli toppkandidat fra Buskerud Venstre. Hun synes prognosen gir en ekstra piff til videre arbeid.
– Våre hovedsaker i valgkampen vil være hvordan vi knytter Buskerud bedre til samferdselprosjektene og kollektivtilbudet i Stor-Oslo, skaper grønne arbeidsplasser i fylket vårt og nytt sykehus i Buskerud. På nasjonalt plan er vi opptatt av en bedre klima- og utdanningspolitikk, sier Borsch.

Hvis prognosen stemmer, så vil Venstre få inn sin første kandidat fra Buskerud på 82 år.

Forrige venstremann var kontorsjef Johan Martinius Antonsen Dokka fra Kongsberg, som kom inn på en samlingsliste i 1931.

Les mer i Drammens Tidende.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**