Siri Engesæth

Født to måneder før månelandingen i 1969.

Bor i vertikaldelt tomannsbolig på Jar i Bærum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Siri Engesæth

Siri Engesæth
Foto: Gisle Bjørneby 2011

Jeg har tre flotte barn, en i barneskolen, ei på ungdomsskolen og en på videregående. Jeg driver eget selskap og jobber med realisering av store miljøteknologiprosjekter og rammebetingelser for verdiskaping og helårsorientert reiseliv. Har tidligere blant annet vært leder for det internasjonale arbeidet til Bellona i 10 år, tre av dem også Bellonas daglige leder, og ledet den europeiske paraplyorganisasjonen for marine og maritime organisasjoner i Brussel.

Venstre har bruk for Stortingspolitikere som er bunntrygge på det ideologiske fundamentet vårt. Det er jeg. “Frihet i tid og rom” skiller oss effektivt fra de andre partiene. Det gir en sikkerhet for velgerne om hva de kan forvente. Det gjelder barns uinnskrenkelige rettigheter, personvern, i situasjoner der kortsiktige særhensyn kan medføre uopprettelig skade på natur, miljø eller andre mennesker.

Jeg vil være helt komfortabel med å diskutere næringspolitikk, miljøpolitikk og ideologi med Jens, Erna, Audun, Siv og Liv Signe. Jeg er også trygg på utfordringer omkring globalisering, geopolitikk og vårt nyanserte forhold til EU og EØS.

Jeg har anledning til å satse i valgkampen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**