Utvidelse av Triaden

-Triaden må nå ta et kraftigere grep for å vise at de ønsker et senter som ikke skal bli mer bilbasert enn hva som er tilfellet i dag, sier Lørenskog Venstres gruppeleder Bjørn Ivar Gran.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 Triaden Lørenskog Storsenter

Triaden Lørenskog Storsenter

Triaden har fått innsigelser på sine planer om utbygging. Lørenskog Venstre mener at intensjonene til Triaden er riktige. Lørenskog skal fortettes i sentrum.

Triaden må nå ta et kraftigere grep for å vise myndighetene at de ønsker et senter som ikke skal bli mer bilbasert enn hva som er tilfellet i dag.

Venstres forslag til Triaden og Thon er at de innarbeider planer om en høyfrekvent 8-talls busslinje som skal omkranse det sentrale Lørenskog. Dette blir en busslinje som går med kvarters intervaller og som vil ha prioritering på veisystemet vil skape nye mer bærekraftige samferdselsløsninger.

Økonomien i en slik bussrute skal være et spleiselag mellom det offentlige, brukerbetaling og store private aktører som ser nytten av et høyfrekvent busstilbud.

I første omgang bør Triaden assistert av kommunen gjøre et utredningsarbeid omkring løsningsalternativer.

En høyfrekvent bussrute er noe en forbinder med sentrumsområdet i de største byene våre, men faktisk er geografien i Lørenskog slik at vi har gode muligheter for å skape lønnsomhet for mer bærekraftige samferdselsløsninger.

Vi må tørre å tenke nytt; Venstre har i sitt økonomiplanforslag skissert en fremtidsrettet bussløsning.

Lørenskog er en dynamisk kommune, nå må vi ta noen grep for å gjøre kommunen, bedriftene og innbyggerne mer fremtidsrettede og mer bærekraftige!

Bjørn Ivar Gran gruppeleder Lørenskog Venstre februar 2012

Bjørn I. Gran,
gruppeleder Lørenskog Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**