Miljøprisen 2012 gikk til Lørenskog FAU

Etter flere år som pådriver for kampanjen for å få små lørenskauinger til å bruke beina til skolen, mottok Lørenskog FAU den 15.desember Miljøprisen 2012 utdelt av Lørenskog Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Lørenskog FAU mottok Miljøprisen 2012 fra Lørenskog Venstre.

Lørenskog FAU mottok Miljøprisen 2012 fra Lørenskog Venstre.

Lørenskog er en kompakt kommune med korte avstander, blant annet til nærmeste skole. Lørenskog FAU har med sin kampanje “Klar Ferdig Gå Til Skolen” bidratt til et bedre miljø i kommunen gjennom mindre kjøring til og fra skolene. Det er en rekke positive konsekvenser av denne aktiviteten.

Lørenskog FAU har satt fokuset på trafikksikkerheten rundt skolene i forbindelse med levering og henting på skole/SFO, og har fått med seg klassene i å la det gå sport i å være flest elever i klassen som bruker hodet — og dermed føttene – til skolen.

Vi er sikre på at Lørenskogs lærere er veldig fornøyde med å få kvikke barn som har våknet på en god gåtur i morgenluft. Dette er kanskje den beste måten å starte skoledagen på.

Ser vi på langtidseffekten, er den kanskje det aller viktigste: Barn som vokser opp med gode vaner, som ikke er redde for å ta beina fatt, og som kan velge det beste og tryggeste transportmidlet i framtida – beina. Både til skole og jobb, og i fritida ut i naturen.

Venstre gratulerer Lørenskog FAU med Miljøprisen 2012!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**