Skuffende NTP-lekkasje om Ringeriksbanen

– Regjeringen gjør jobben på Bergensbanen bare halvveis. Det er skuffende at Ringeriksbanen igjen er skjøvet ut i tid. Jeg stiller meg uforstående til at de rødgrønne ikke ser behovet for en langt raskere realsiering av Ringeriksbanen, kommenterer Buskerud Venstres stortingskandidat Rebekka Borsch.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Rebekka Borsch, landsstyremedlem

Foto: privat

Det er gledelig at Bergensbanen og Ringeriksbanen er nevnt i den nye Nasjonale Transportplanen (NTP) som skal legges frem fredag. Desto mer skuffende er det å se at byggestart for Ringeriksbanen ikke er planlagt påbegynt før etter 2018, på tross av at den ble vedtatt av Stortinget allerede i 1992.

– Problemet med regjeringen er at de legger opp til en stykkevis og delt oppgradering av Bergensbanen i stedet for å tenke helhetlig med oppgradering i begge ender av Bergensbanen, med Ulrikstunnelen og Vossabanen i ene enden og Ringeriksbanen i andre enden, sier Rebekka Borsch.

Venstre ønsker en raskere utbygging, og vi ønsker dessuten at Ringeriksbanen inngår i en egen prosjektfinansiering. Dette skal vi kjempe for i tiden fremover, lover Borsch.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**