Viktige Hedmark-saker

Venstres stortingskandidat Erik Ringnes vil ha storsjukehus, tre ulveynglinger, toll på viktige landbruksvarer og mer kunnskapsarbeidsplasser i Hedmark

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Erik Ringnes

Foto: Asbjørn Hovstø

Foran hvert landsmøte stiller avisa Østlendingen toppkandidatene i Hedmark fem spørsmål om sentrale saker for Hedmark. Her er svarene fra Sjeik Ringnes.
1. Storsjukehus for Innlandet eller ikke?
Svar: — Jeg går i utgangspunktet inn for et hovedsjukehus (spesialistsjukehus) for Hedmark og Oppland. Pasientene vil være best tjent med et komplett sjukehus. Men striden rundt en kvinneklinikk i begge fylkene har gjort meg mer skeptisk. Hedmark uten kvinneklinikk i Elverum vil undergrave arbeidet for et komplett sjukehus. Det må være jevnbyrdighet mellom fylkene i prosessen.
2. Bør Norge forplikte seg til et visst antall ulver. I så fall hvor mange?
Svar: — Venstre står fast ved rovdyrforliket med tre ynglinger.
3. Hvilket tiltak mener du er viktigst for å styrke landbruket i Norge?
Svar: — Gjennom å styrke inntektsmulighetene for bøndene. Toll er ett av flere grep.
4. Hva er den viktigste samferdselspolitiske kampsaken i Hedmark?
Svar: — Akkurat nå gleder jeg meg mest over at rv3/rv25 er inne i Regjeringens forslag til Nasjonal Transportplan. Det vil bety mye for store deler av Hedmark og mange næringer. Intercity-løsningen fram til Hamar og etter hvert Lillehammer samt en framtidig elektrifisering av Røros- og Solørbanen støttes av Venstre.
5. Hvilket politisk grep er viktigst for å skaffe Hedmark flere industriarbeidsplasser?
Svar: — Jeg er ikke så opptatt av industriarbeidsplasser. Det viktigste for Hedmark er å øke kunnskaps- og utdanningsnivået slik at Hedmark kan få flere kunnskapsbaserte arbeidsplasser. Det er dette som må til for å få vekst i fylket. Epoken med gammeldags industri er snart over. Her klarer vi ikke å konkurrere.
(kilde: Østlendingen)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**