Kongsvinger viser vei

Erik Ringnes på besøk på sykehuset i Kongsvinger (15.8)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Erik Ringnes, Venstres toppkandidat i Hedmark, besøkte torsdag 15.8. Sykehuset Innlandet Kongsvinger og Kongsvinger kommune. -Jeg er imponert over det jeg har sett i dag, sier han. -Kongsvinger viser vei og driver med spennende nyskaping i et godt samspill mellom sykehuset og kommunene. Ringnes møtte bl.a. divisjonsdirektør Dagny Sjåtil og ble orientert om situasjonen for lokalsykehuset og tankene om å orientere seg mot Ahus. -Venstre ønsker en nasjonal sykehusplan vedtatt av Stortinget og å bevare lokalsykehusene som lokalsykehus. Dette svarer godt på de utfordringene sykehuset på Kongsvinger står overfor, sier Ringnes.
Han fikk også se den nystartete interkommunale øyeblikkelig hjelp-avdelingen i 7. etasje.
-Dette er et godt eksempel på hva man kan få til med tillitsfull og løsningsorientert samhandling mellom sykehuset og kommunene. Ingen annen region i Hedmark har kommet så langt som dere, sa Ringnes.

Erik Ringnes besøkte også Kongsvinger kommune og ble orientert om kommunens omstilling av sine pleie- og omsorgstjenester. Kommunalsjef Marianne Birkeland sa at hun ønsker at folk skal kunne velge å bo hjemme lengst mulig. Da trengs rask rehabilitering etter funksjonstap. Medarbeiderne er i ferd med å legge om sin arbeidsmetodikk, og så langt ser det ut til at dette virker godt. Ringnes ble også vist en demonstrasjonsleilighet for omsorgsteknologi og andre hjelpemidler som skal kunne installeres i en vanlig leilighet.
-Det er viktig å tenke på de etiske sidene ved omsorgsteknologi, men slik det presenteres i Kongsvinger, ser teknologien ut til å gi beboerne større frihet, ikke mindre, sa han. Igjen var han imponert over at kommunen går i front og finner praktiske løsninger basert på de lokale behovene.

Erik Ringnes på Kongsvinger sykehus med bl.a. divisjonsdir. Dagny Sjaatil og kommuneoverlege Åge Hen

Foto: Inger Noer

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**