Stem Erik på Tinget

Venstre oppnådde 6,9 prosent i dagens måling for VG, InFact. Hedmark og Erik Ringnes er inne på utjevningsmandat igjen, i en 12-persons gruppe for Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Erik Ringnes

Foto: Privat

1) Venstre er vinneren på dagens landsmåling fra VG/InFact med 6,9 pst.
2) Høyre er igjen størst, men forskjellen på to promille til Arbeiderpartiet er reelt ikke målbar.
3) Hovedårsaken til Høyres pluss er iflg VG bedret bytteforhold mot Frp, sammenlignet med målingene i slutten av forrige uke.
4) Første landsmåling fra VG/InFact i valgkampen var 7. august med regjeringspartiene samlet på 36,1 pst.
Uken etter — 12. august — var noteringen 38,0. To uker deretter — i dag — er noteringen også 38,0.
Kilde: PollsOfPolls
Venstre har størst fremgang på dagens måling med 1,4 prosentpoeng. Dermed kan Erna Solberg sikre flertall selv om KrF skulle trekke seg fra et samarbeid. Weberg understreker likevel at det er store velgerbevegelser innad i den borgerlige blokken, og påpeker at små justeringer i partienes oppslutning kan gi store utslag på mandatberegningen.
Til tross for at De Grønne fortsatt ligger under sperregrensen er de inne med tre mandater på dagens VG-barometer. Bakgrunnstallene viser at partiet nå har størst oppslutning i Nord-Norge.
Også regjeringspartner SV faller på dagens måling, og tangerer nå sperregrensen.
Arbeiderpartiet så langt ikke har klart å løfte seg, til tross for at partiets tradisjonelt sterke valgkampmaskin nå ruller for fullt.
Også på en måling TV 2 presenterte søndag kveld går Ap tilbake.
– Endringene er beskjedne, men vi kan i hvert fall slå fast at tendensen tidligere i uken ikke har forsterket seg. Ap har ikke fått noen jevn fremgang, tvert imot. Det er for tidlig å kalle det en trend, men tendensen nå er at Ap svekker seg, mens Høyre igjen styrker seg, sier Weberg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**