God måling for Venstre i Oppland

Venstre får 4,5 prosent oppslutning på en måling InFact har utført og som trykkes i avisa GD i dag. Hvis dette skulle bli valgresultatet, vil det være det beste stortingsvalget for Venstre i Oppland på over 40 år.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


I 1969 fikk partiet 5,0 prosent. Men partiet har oppnådd 5 prosent ved fylkestingsvalget både i 2007 og i 2011, så helt overraskende er ikke resultatet i målingen.

 Meningsmålingene peker oppover for Venstre i Oppland. Med 4,5 % ser Ketil Kjenseth sjansen til å stjele et mandat i fylket.

Meningsmålingene peker oppover for Venstre i Oppland. Med 4,5 % ser Ketil Kjenseth sjansen til å stjele et mandat i fylket.
Foto: Cathrine Dokken

– Vi pleier heldigvis å gjøre det enda bedre i valg enn i målinger, sier Oppland Venstres toppkandidat Ketil Kjenseth og er optimist med tanke på å se 5-tallet ved valget om ni dager.
– Vi skal stå på helt inn. Nei til storsykehus, ja til lærerutdanning i Oppland, raskere tog og en ny næringspolitikk for Oppland er gode saker for oss, sier Kjenseth.

Målingen, som er utført 29. august og med 1039 respondenter, gir Ap 2 mandater, Høyre 2, FrP 1 mandat og Sp 1 mandat. Det siste mandatet, utjamningsmandatet, er vanskelig å beregne basert på en fylkesmåling.

Mulig med et mandat for Venstre i Oppland
Venstre er størst av småpartiene og gjør det også bra på nasjonale målinger. Venstre har slått inn med utjamningsmandatet i Oppland på over halvparten av de siste 50 nasjonale målingene, i følge nettstedet www.pollofpolls.no

– Det er hyggelig å være med i kampen om det siste mandatet. Jeg lover velgerne valuta for stemmen, om de gir den til Venstre, sier Kjenseth.

Når det gjelder regjeringsspørsmålet, er en rødgrønn regjering det mest populære alternativet blant velgerne i Oppland. 31,3 prosent av velgerne ønsker at den skal fortsette. 16,1 prosent ønsker en blåblå regjering, mens 11,2 prosent ønsker en blågrønn regjering med H, Krf og Venstre.

– Regjeringsspørsmålet blir nok mer og mer avgjørende de siste dagene. Venstre ønsker en ny regjering. Vårt førstevalg er en blågrønn regjering, sier Ketil Kjenseth.

Tallene i målingen fordeler seg slik:
Ap 37,1
Frp 10,7
H 22,6
Krf 3,1
V 4,5
SV 4,2
Sp 11,4
Rødt 1,4
MDG 2,9
Andre 2,0

Målingen er gjennomført torsdag 29. august av InFact Norge på oppdrag fra partiene H, V, Krf Og Frp i Oppland. Antall respondenter er 1039. Feilmaringen er maksimalt +/- 2,9 prosent. Vektingen er gjort mot kommunevalg i 2011, basert på kjønn, alder og partivalg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**