Grønn og borgerlig

Det grønne valget: Budstikka utfordret Venstre til å forklare velgere som er opptatt av miljø hvorfor de bør velge Venstre. I motsetning til andre partier som er opptatt av miljø, er Venstre helt tydelige på at vi ønsker oss en ny, grønn og borgerlig regjering, skriver Siri Engesæth i dagens utgave av Budstikka.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

 Siri Engesæth er en av de tyngste miljøpolitikerne fra Akershus. Nå ligger hun an til å kunne kapre et fast mandat på Stortinget.

Siri Engesæth er en av de tyngste miljøpolitikerne fra Akershus. Nå ligger hun an til å kunne kapre et fast mandat på Stortinget.
Foto: Gisle Bjørneby, 2013

Grønn og borgerlig
I motsetning til andre partier som er opptatt av miljø, er Venstre helt tydelige på at vi ønsker oss en ny, grønn og borgerlig regjering.

DET ER GLEDELIG at miljøpolitikk er i vinden, og spesielt gledelig at hele 43,6 prosent av velgerne, ifølge en ny meningsmåling, mener at Venstre har den beste miljøpolitikken.

Velgere som bryr seg om miljøet bør definitivt stemme Venstre i år, for dette valget handler om mer enn om vi skal ha biler i gågaten i Sandvika, eller om vi skal bygge ned strandsonen i Asker: det hand-ler om hva slags regjering som skal styre Norge de neste fire årene.

Miljøet trenger ikke flere festtaler, men konkret handling. Det er her Venstre har en svært viktig rolle å spille; vi skal gjøre den nye regjeringen grønn og varmere, ved å trekke politikken mot sentrum.

SPØRSMÅL DU SOM skal stemme må stille deg er; bør vi virkelig bore etter olje i de aller mest sårbare områdene våre? Nei, mener Venstre, ja mener H og Frp. Skal

vi gjøre det billigere og enklere å reise kollektivt? Ja, mener Venstre, og vil prioritere bane og hurtigbåt til Fornebu først, og ny E18, med ekspress-sykkelvei hele strekket og pålitelig fremkommelighet for buss og elbil.

Jeg er glad for at så mange velgere vektlegger miljøsaken når de skal stemme, og jeg vil anbefale alle å sammenligne partiprogrammene. Venstres miljøpolitikk er både ansvarlig og realistisk, og vår store styrke er at vi kombinerer en offensiv miljøpolitikk med en god politikk for næring og småbedrifter.

Det er ingen andre partier som kan vise til toppkarakterer både fra NHO og en samlet miljøbevegelse. Vi tror ikke at løsningen for å bygge fremtidens fornybarsamfunn er å skru klokken 30 år tilbake i tid – vi er teknologioptimistiske og tror på grønn vekst.

VI HAR DE GODE løsningene, nå ber jeg deg om tilliten til å gjennomføre dem.

Siri Engesæth,
Bærum, 2.-kandidat Akershus Venstre, gründer, tidligere daglig leder av Bellona

Les mer om Venstres miljøpolitikk her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**