Adkomst Lysåsskogen/Marka via Vestaveien

Et stort innbyggerinitiativ rundt adkomsten til Lysåsskogen førte til at kommunestyret i april i år vedtok at det skulle lages en løsning som ivaretar bedre tilgang til Marka fra Røykås/Lysås.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Løvtrær i Lørenskog

Saken gjelder et innbyggerinitiativ som samlet 650 elektroniske underskrifter i løpet av bare 10 dager med krav om en løsning på den fastlåste konflikten om tilgang til Marka fra Røykås/Lysås.

Innbyggerinitiativet kom på sakskartet til kommunestyret som våren 2013 vedtok at det skulle gjennomføres forhandlinger med berørte parter. Man ville finne løsninger som alle parter kunne være tilfreds med og som kunne ivareta ønske om bedre tilgang til Marka.

Administrasjonen har siden jobbet videre med saken, og rådmannen vurderer at det er sannsynlig å få på plass minnelige avtaler med aktuelle grunneiere helt i syd (Bjørndalsveien over Pålerud) og helt i nord (Lysåsbakken/Lysåskroken) i løpet av rimelig tid.

Imidlertid er det mer komplisert å sikre allmenhetens adkomst til Lysåsskogen fra Vestaveien. Adkomst over aktuelle eiendommer tillates ikke av disse grunneierne, og de vil ikke inngå minnelig avtale med kommunen. En mulighet er dermed at tilgangen sikres ved ekspropriasjon. Dette er mest hensiktsmessig å få til gjennom en reguleringsplan. En planprosess vil også gi allmenheten mulighet til å fremme sine synspunkter på adkomst-spørsmål, og dermed gi kommunestyret det beste grunnlaget for å fatte en beslutning om akomstmulighetene.

Forslag til vedtak fra rådmannens side er at man IKKE setter i gang noen reguleringsprosess nå. En slik prosess forventes nemlig å koste opp mot en halv million kroner i en slunken kommunekasse.

Bjørn Ivar Gran og Torild Jørgensen i kommunestyret for Lørenskog Venstre

Bjørn Ivar Gran og Torild Jørgensen i kommunestyret for Lørenskog Venstre

VENSTRE MENER:
Vi har fått noen innspill fra medlemmene våre, og ønsker også flere tilbakemeldinger fra innbyggerne i Lørenskog på hva Venstre skal gå inn for i denne saken.

Venstres Torild Jørgensen uttaler:

– Jeg mener Lørenskog må sikre denne tilgangen til Marka nå. Det kan ikke forventes at presset på områdene blir mindre. Jeg mener det er viktig å ta vare på friluftsområder som ligger nær befolkningen og er spesielt anvendelige for barn og eldre. Men jeg vil veldig gjerne ha innspill fra begge sider av saken!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**