Oppreisingsordning for tidligere barnehjemsbarn

Akershus fylkeskommune har i likhet med flere andre fylkeskommuner og kommuner over hele landet etablert en egen oppreisningsordning for dem som har vært utsatt for omsorgssvikt eller overgrep under barnevernets omsorg. Så langt har 61 tidligere barnevernsbarn i Akershus søkt om oppreisning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Akershus fylkeskommune oppfordrer på nytt tidligere barnevernsbarn om å søke oppreisning. Vi ønsker å spre informasjon om ordningen så bredt som mulig, og oppfordrer kommuner, organisasjoner og politiske partier å publisere informasjon om ordningen på nettsiden eller sosiale medier, med lenke informasjon om søknad. Her finnes også en videoinnslag med en ung mann som tidligere har vært barnehjemsbarn.

Her følger lenke til mer informasjon, video og søknadsskjema: LENKE

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**