Stans forsøplingen av havet

Avfallet vårt på sjøen kveler dyr, truer maten og helsen vår. Nå må vi ta problemet med søppel til havs på det dypeste alvor skriver fylkesleder Rebekka Borsch i en kronikk hos NRK Ytring.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Rebekka Borsch

Rebekka Borsch
Foto: privat

Norsk sommer er for mange ensbetydende med solfylte dager ved og på sjøen, båtliv og bading i rene, naturskjønne omgivelser. Men idyllen er i ferd med å slå sprekker. Dykkere og fiskere vet det, og de som går tur ved stranden tidlig på våren vet det også: Havet flyter av søppel.

Både over, og ikke minst under havoverflaten. Avfallet vårt er i ferd med å kvele livet til havs. Når tusenvis av frivillige rykker ut i naturen 10. mai for å rydde norske strender på Strandryddedagen, er dette en god anledning til å løfte den politiske debatten om hvordan vi kan stanse forsøplingen av det marine miljøet. Avfallet truer matfatet vårt og helsen vår. Søppelet dreper mer enn én million sjøfugler per år, mange hundre tusen sjøpattedyr og et ukjent antall fisk og skilpadder.

Les hele kronikken hos NRK Ytring

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**