Per Magnus Sandsmark gir seg fra 2015

Fylkestingsgruppeleder og leder i hovedutvalg for kultur, idrett og mangfold i Halden kommune Per Magnus Sandsmark har varslet nominasjonskomiteene i Halden og Østfold at han ikke tar gjenvalg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Per Magnus Sandsmark

Foto: Jo Straube

– Det har vært utrolig morsomt å være frontfigur for jernbane, kollektivtrafikk, en skole som setter eleven først og naturvernet de siste fire åra, sier Per Magnus Finnanger Sandsmark.

– Jeg har brukt en del tid på å vurdere hva jeg vil. Jeg har jobb på Stortinget som rådgiver for Venstres utdannings- og transportpolitikk, og jeg tar samtidig en del frilansoppdrag innen faget mitt; museumsutstillinger, publikumsundersøkelser og utstillingskritikk, sier Sandsmark. Han ønsker å bruke mer tid som arbeidstaker og som utøver av faget han er utdannet i (museologi).

– Det kan godt hende jeg kommer tilbake, men jeg skal i alle fall ha 4 års pause fra lokal- og fylkespolitikk. Jeg vil selvsagt stille opp for Venstre, Østfold, Halden og kulturlivet om jeg trengs på annet vis de neste fire årene, sier han.

Sandsmark var også stortingskandidat for Venstre i 2013, og frontet da valgkampen som gav Østfold Venstre det tredje beste resultatet siden 30-tallet.

– Jeg har ett år igjen som fylkespolitiker og kulturutvalgsleder. Det gleder jeg meg masse til. Jeg vil få på plass ny kulturplan for Halden, finne en ny organisasjonsform som sikrer Konservativen og gjøre en ny vurdering av hvordan vi best kan bruke Remmen svømmehall de neste åra. I fylket vil jeg kjempe for en god skole i hver region og få på plass et skikkelig kollektivtilbud til Kalnes når det nye sykehuset åpner understreker Sandsmark.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**